Idekatalog

Du kan gøre meget for børns rettigheder både ved at fortælle andre om dem og ved at samle ind til UNICEFs arbejde. Her har vi samlet nogle idéer og eksempler på, hvad andre har gjort. Når I holder et arrangement, kan I ringe til den lokale avis og høre, om journalisterne vil skrive om jeres arbejde. Det vil de som regel.

Opgave om Børns rettigheder:
Hvis du skal lave en projektopgave i skolen, kan du fortælle om børns rettigheder, og hvad UNICEF gør for at de bliver overholdt. På den måde kan du og din klasse lære mere om alle børns rettigheder og se, hvornår de ikke bliver respekteret.

Hold et loppemarked:
Måske er I gode til at male og sy eller jeres forældre har loftet fyldt med ting, de ikke bruger mere. Så kan I holde et loppemarked eller en auktion, hvor overskuddet fra salget går til UNICEFs arbejde.

Udstilling om børns rettigheder:
Du og din klasse kan samle artikler og billeder og lave en udstilling om, hvordan verdens børn har det. Temaet kunne for eksempel være børnearbejde, børnesoldater eller børn, der ikke kommer i skole. I kan lave flotte plancher eller en vægavis, så de andre på skolen også kan se, hvad I har lært om børns rettigheder.

Lav en forestilling:
Hvis I kan lide at optræde med teater, musik eller dans, kan I lave en forestilling. Lav plakater og lok en masse mennesker til. I kan lade overskuddet fra billetterne gå til UNICEF.